Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 9 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri
Descriere
Scortisoara o cunoastem, asa dupa cum ii spune si numele, sub forma unei scoarte de copac. Sulurile de scortisoara sunt insa greu de folosit motiv pentru care, in Occident se vinde mai mult sub forma de pudra gata de a fi folosita.

Scortisoara are o aroma puternica, proaspata, dulce si reconfortanta. Gustul ei este definit ca fiind dulceag si cald, usor amarui si astringent.

Scortisoara cunoaste multe si felurite intrebuintari in functie de zona culinara in care se regaseste. Asociata la noi in special cu fructele, remarcabila si inseparabila in raport cu marul si inobilanta a carnii de dovleac, se regaseste in amestecuri de carne in Grecia unde da un gust specific marinatelor de chiftele, musacalei si mancarii Stifado.

In Europa, regasim rareori condimentul intreg, cu exceptia Portugaliei, unde se infige in locul coceanului in merele coapte la cuptor sau in Spania unde are si un rol decorativ in cocktailul de vin Sangria, scortisoara se foloseste macinata pentru pudrarea deserturilor pe baza de fructe, orez cu lapte etc.

Pentru ca da un gust amarui, atunci cand se foloseste macinata scortisoara se adauga doar la finalul procesului de gatire.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura